North Shields, Tyne & Wear   
       
     
  Woodlands road house   Within the shell of a typical 70's detached house, a new heart to the home is created by carving out a triple height space through the whole house, previously packed full of rooms, none which took advantage of the garden and view of the wetlands beyond. The building is clad in elegant dark stained timbers, which slant and slope, creating a new centre of gravity to the outside space.   
       
     
  Carthew Road house   An existing dark terraced house is allowed the breath and expand into the garden, opening up to the sky and creating a long external terrace and living space for a growing family.
       
     
  Richmond Road house   An existing terraced house, entered at street level descends into a basement level kitchen. A proposed double height family kitchen resolves the awkwardness of moving through the home and brings elegance to the house and garden.
       
     
  Queens Road house   From the street, this house stands as a polite semi-detached home. Internally, a spacious open and luxurious kitchen and living space sprawls out towards the garden. Maximising sunlight into the depth of the plan, rooflights help puncture dark zinc cladding, transforming a simple space below by moving shadows. At ground level, the material change from inside to out is blurred and continue into the garden.
       
     
  Creswell Crags Museum and Education Centre  (for OMI Architects)  Set in the landscape of an iron age limestone gorge, a new building begins the story of interpretation of archaeology found in the surrounding caves.  The project won and RIBA award 2011, EM low carbon award 2010, Museum of the year award 2010.
       
     
  Pankhurst Centre, Manchester birthplace of the Suffragettes   This building can be a place of memories, inspiration and a safe, welcoming community for women. The heart of the building is a coffee bar that spills out into landscaped gardens, a set of intimate spaces built within a busy city context.   
       
     
  Marsland Road house   An existing end of terrace with an awkward long kitchen and badly placed bathroom is altered to accommodate an open kitchen with a garden aspect. A new linear storage wall acts as a link through the heart of the home, off which a new private herb garden is accessed.
       
     
  Parched tea bar   A 3 x 3m2 plot is compactly designed into a fully working tea bar, for the storage preparation, service and clean up of light meals and teas from all over the globe.